Qui som


 

qui-som-contingut

Tushita edicions és un nou projecte editorial que va ser concebut en ple hivern de 2011, a contracorrent, i assetjat per la crisi econòmica mundial, però amb molta il·lusió i ganes de fer-se un lloc i un públic fidel.

Disposa d’un equip de professionals i col·laboradors, rigorosos i entusiastes, els quals aportaran la seva saviesa tècnica per poder destil·lar un producte de qualitat.

Tushita edicions pretén treballar, majoritàriament, en quatre grans blocs o eixos temàtics. Considerem que, actualment, els àmbits de més envergadura d’aquesta editorial, que són la literatura de viatges i de muntanya, sobretot en català i també en castellà (encara que en menor mesura) es troben, des de fa força temps, ben orfes. Aquesta és, doncs, la força que ens empeny a tirar endavant les quatre col·leccions següents:

 

  • Col·lecció CAVALLS DE VENT, de literatura de viatges.

  • Col·lecció PAS A PAS, de literatura de muntanya.

  • Col·lecció LA MALETA DEL VIATGER, sobre diverses temàtiques complementàries 
als viatges i articles de merxandatge.

  • Col·lecció QUARTERES, on s’inclourà literatura, poesia i assaig de nova factura.

Què és tushita?
Segons la cosmogonia buddhista, Tushita (en sànscrit) i Ganden (en tibetà) és un dels molts regnes celestials on viuen els Buddhes, esperant que els arribi el moment de baixar a la Terra i prendre el relleu del Buddha existent, per tal de seguir ajudant els ésser vius a transcendir el Samsara i assolir el Nirvana (o “Despertar”). El Buddha històric (Siddharta Gautama) va romandre a Tushita fins algun moment indeterminat del segle V aC, en què va néixer a la terra dels humans i va recórrer els camins de l’Índia i el Nepal donant ensenyaments fins el moment de la seva mort física (Parinirvana). Actualment, el Buddha Maitreya ocupa el seu lloc en el cel de Tushita.

 

Amb les millors intencions:

  • Tushita edicions us vol ajudar a conèixer el món, tant si sortiu de casa, com si no; el viatge literari pot ser ben engrescador!

  • L’ample del planeta Terra, l’alt dels cims de l’Himàlaia i la fondària de l’ànima humana: aquestes són les dimensions dels nostres llibres.

  • Rescatarem aquells clàssics del gènere de viatges i de la muntanya que ja no es troben, així com els que mai no han estat publicats, o traduïts, al català o al castellà.

  • Tushita és el nom d’un cel mític, a l’Himàlaia, la gran carena muntanyosa on passaran moltes coses interessants d’aquesta editorial.

  • 
Finalment, com diu un savi proverbi xinès, que hem agafat com a leitmotiv de la nostra empresa: “un viatge de mil quilòmetres comença amb una sola passa”

…i amb aquesta senzilla presentació, la primera passa ja està donada.

 

(Foto: Dakini tocant la flauta – Buthia Busty Gompa (Darjeeling))

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres:

tushita108@yahoo.es

 


Contacte